Dekor-Stein Kőbánya Kft.

Beszámoló a EuroSkills-ről

Az EuroSkills a 25 év alatti  fiatal szakemberek Európa-bajnoksága, mely 2018-ban Budapesten került megren- dezésre. Most először magyar kőfaragó is indult a versenyen Balogh Krisztián személyében, aki a gödi Piarista Szakközépiskola frissen végzett tanulója és akit Gill Viktor készített fel a versenyre. Nagyon szép eredményt ért    el Krisztián, bronzéremmel térhetett haza és már tervezi a jövő évben Oroszországban megrendezésre kerülő WorldSkills-en való részvételt. Sok sikert kívánunk neki a jövőbeni terveihez.

A verseny lebonyolításában részt vett ifj. Nagy János, Sága György és Gill Viktor is, akik nélkül ez a szép eredmény nem születhett volna meg. Cégünk a tardosi vörös mészkővet biztosította a versenyen illetve a felkészüléshez is rendelkezésre bocsájtottuk a kért köveket.

Cégünk ezért ajánlotta fel a támogatását a versenynek illetve a kőfaragó versenyzőnek, mert szeretnénk megragadni a lehetőséget, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy milyen egyedülálló  és nemes anyag a tardosi vörös mészkő és arra, hogy a szakmáját szerető, hozzáértő kezek alatt milyen csodálatos alkotások készülhetnek ebből a kőből. Reménykedtünk benne, hogy a rendezvényre kilátogató fiatalokat megérinti a látvány és kedvet kapnak, hogy elsajátítsák ezt a szakmát és érezzék majd azt a büszkeséget, melyet csak az érezhet, aki az élettelen anyagba életet lehet.


Néhány fotó a versenyről és a lezáró boldog percekről: